Известие

Collapse
No announcement yet.

Червената лампа за дюзите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да се включа и аз.Снощи както си карах и ми светна лмпата с дюзата.Веднага отидох при познат на диагностика.При диагностиката се установи че са записани грешки ЕГР и позиция на педала на газта сензор2.Съответно грешките бяха изчистени,лампата угасна и аз ситръгнах.На 100м обаче лампата светна отново,върнах се обратно и пак закачихме кабелите и пак се установи че са записани същите грешки.След повторнто изчистване,помолих човека да мине в режим в който да наблюдаваме показанията на педала на газта при натискане.Оказа се че при даване на газ по целия ход на педала показанията се изменят плавно от 0-94,4%(при малко по силно натискане с крак показва 100%).Започнах да имитирам рално шофиране с подаване на газ увеличаване на газта и отпускане на педала и не след дълго лампата светна отново и грешката се отчете че се записала пак.За пореден път беше изчистена и продължих с упражнението но повече проблема не се появи.Естествено че след като си тръгнах,не след дълго лампата светна пак.Такова нещо друг път не е имало.До сега е свтвала три пъти.Единия път се оправи от самосебе си,другите два след изистване на грешки.И двата пъти показваше тези грешки които показа и вчера.За мен проблема идва от датчика на педала.А освен това преди време си нямах работа та му навих малко ограничителя който стои под педала и от тогава проблема се появява де по често де по рядко.Като обобщение мога да кажа че се съмнявам в кректното положение на този ограничител (но на диагностиката показва че процентно е добре,поне според мен) и в лоши ел.връзки но още не съм и търсил къде са буксите на този ТПС.Колеги,моля ако някой знае нещо или е имал подобен проблем нека да помогне.Колата алфа 166 2,4JTD 136 к.с.
    Last edited by balev64; d.m.y г., 10:06.

Comment

Аз го имах същия проблем! Смених веднъж датчика на педала и положението се оправи, но не за дълго. Абе качвам аз някоя кака отпред от дясно и колата спира да реагира на газта и лампата светва, казвам си бре какво става тука ревност ли к'во? Върнах си стария датчик пак се пооправи положението и пак до като не кача някой с дълги крака. Тогава се сетих, че буксата на този датчик е някъде там - долу в краката на навигатора, но като не знам коя точно е.... размърдах ги всичките, натиснах ги хубаво и от тогава не съм имал такъв проблем нито като кача някой на дясната седалка нито като вляза в дупки (при мен понякога светваше лампата и педала спираше да реагира и от дупки).

От тогава си имам един ТПС в багажника някой ако му трябва можем да измислим нещо.
      Last edited by GoPlay; d.m.y г., 19:24.
      Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox

Comment

Преди няколко днеа когато беше -20 ми светна червената дюза! Веднага на диагностига излиза грешка в датчик температура на водата. гледам го нов 7 лв и си викам хехе, че то нищо. Но се оказа че не е необходима смяна, просто е имало кондез там и е давало грешни стойности. Сега вс е наред!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Да и при мен не е светвала повече явно минусувите температури бъгват някой друг датчик и излиза тая грешка...
          AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
          Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
          AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Working...
          X